Hamarosan megszűnik a Babaváró támogatás

A jelenlegi szabályozás (2022.06.07.) szerint 2022. december 31. után nem lesz lehetőségük a házaspároknak a kedvezményes Babaváró hitel igénylésére.

A Babaváró támogatás akár 10 millió forint összegű, szabad felhasználású, kamatmentes hitelkonstrukció, mely gyermekvállalástól függő további kedvezményeket is biztosít.

Amennyiben a kölcsönkérelem benyújtását követően a családba 5 éven belül legalább 1 gyermek születik, 3 évig nem kell a törlesztő részleteket fizetniük, és a teljes futamidőre jogosulttá válnak a kamatmentes törlesztésre.

Ha a második gyermek is megszületik, újabb 3 évre szünetel a törlesztés, és a tartozás 30%-át elengedik.

Ha megérkezik a harmadik gyermek is, akkor pedig a teljes fennmaradó tartozást elengedik.

Az igénylők több mint kétharmada ingatlancélra fordítja a Babaváró támogatást, sokan pedig önerőként használják fel a kölcsönt, hogy a lehető legmagasabb összeggel vágjanak bele az ingatlanvásárlásba.

A konstrukció egyik előnye, hogy a Babaváró hitelösszeg 75%-a erejéig helyettesítheti a lakás megvásárlásához szükséges önerőt. Tehát, 10.000.000 forintos Babaváró 7,5 millió ft-ig önerőként beszámítható.

A népszerűség másik oka, hogy szabad felhasználású hitelről van szó. Olyan ingatlanoknál is felhasználható amik nem felelnek meg a CSOK-igénylés feltételeinek, vagy csak alacsonyabb támogatási összeget lehet velük elérni.

Vásárolna? Nagyobba költözne? Használja ki a lehetőséget, munkatársaink minden szükséges információt megadnak, hogy Ön se maradjon le a lehetőségről!

babaváró támogatás kapcsolat